Rólunk

Mátyus Évi vagyok, 3 gyermekem van: Karcsi 13 éves, Eszti 11 éves, Kinga 6 éves.

Több mint 20 éve foglakozom gyermekekkel, végzettségeim is mind a csecsemőkkel, kisgyermekekkel kapcsolatosak: családi napközi gondozó/vezető, gyermek- és ifjúsági felügyelő vagyok. Dolgoztam már bölcsődében, óvodában, családi napköziben is.
Nyolc éve foglalkozom hordozási tanácsadással, a ClauWi Magyarország Hordozóiskola speciális tanácsadója vagyok. A több mint 25.000 tagot számláló facebook-os Babahordozás - kérdések és válaszok csoport adminjaként, tanácsadójaként is dolgozom.
Részt vettem a "Szoptatásért" Magyar Egyesület 40 órás korszerű szoptatási ismeretek tanfolyamán,valamint az Anyatejút szoptatási segítői alapfokú képzésén.
DONA International dúlaképző tanfolyamát sikeresen elvégeztem, valamint a Meső-féle gyermekágyi segítő tanfolyamot, frissen szült anyukáknak, kisbabás családoknak tudok szakszerű támogatást nyújtani. Vak, gyengénlátó szülőknek is tudok segíteni gyermekágyas időszakban csecsemőgondozás, szoptatás és hordozás terén. A kineziológiai alaptanfolyam után elvégeztem a kismama tape kurzust is, sikeres vizsgát tettem.
Szakértőként írásaim a hordozásról a Kismama, illetve HelloBaby magazinokban olvashatók.
Elkötelezett híve vagyok a kötődő-válaszkész gondoskodásnak, a hosszantartó szoptatásnak és az együttalvásnak.
E-mail cím: evihordoz@gmail.com

Török Ági vagyok, három gyermekem van: Máté 7, Peti 5,5, Marci 2 éves. Születésüktől fogva hordozom őket, 2014 áprilisában részt vettem a ClauWi Magyarország Hordozóiskola hordozási tanácsadó alapképzésén.
Szívügyem a koraszülött babák hordozása, a koraszüléssel kapcsolatos információk, lehetőségek terjesztése – lévén két nagyobb fiam korababa.

A Zuglói Babahordozó Klub vezetésével célom egy - nem csak hordozós – baba-mama közösség felépítése, ahol a klubalkalmak keretében lehetőséget kapnak az anyukák hordozás, szoptatás, válaszkész gondoskodás, környezettudatos, valamint egészséges életmód stb. témakörökben szakértő előadókat meghallgatni, kisgyermekes témában tapasztalatot cserélni,beszélgetni, hordozóeszközöket kipróbálni és ezek használatában tanácsot kérni.

Molnár Gabi vagyok, egy kétéves szőke herceg anyukája. :)
Tavaly májusban vettem részt a ClauWi alaptanfolyamán, így hordozási tanácsadóként segítem Ági és Évi munkáját.
Jelenleg is napi rendszerességgel hordozom a fiamat, és a mindennapjaink alapját a válaszkész gondoskodás adja. Mosi pelussal, EC-vel és BLW-vel kapcsolatban is szívesen megosztom a tapasztalataimat.


Papp-Kádár Veronika vagyok, két gyermekem van, Nimród 2013-ban, Villő 2017-ben született. Harmadik gyermekünket 2019 októberre várjuk. 
A "hordozós múltam" akkor kezdődött, mikor a folyton sírós, hasfájós kisfiam csak a kendőben tudott megnyugodni, így a hordozás lassan életformánkká vált. Mindkét gyermekemet két éves kora fölött is gyakran vittem a hátamon, nagyon élveztem, hogy szoros kapcsolatban vagyunk, jobban érzem a jelzéseiket. 2017-ben végeztem el a ClauWi hordozóiskola alaptanfolyamát ezt követően 2018-ban sikeres vizsgát tettem. 
Számomra a hordozás egy fantasztikus élmény, a várandósság során megélt egységhez hasonló összeolvadás. Szeretném ezt minél több anyukával megismertetni a Zuglói Babahordozó Klub önkéntes tanácsadójaként, és az egyéni hordozási tanácsadások alkalmával egyaránt.

E-mail címem: papp.kadar.veronika@gmail.com