Kölcsönzés

Kölcsönözhető eszközeink paraméterei, kölcsönzési díjai megtalálhatók ITT.

Kölcsönzési szabályzat
hordozóeszközök, egyéb eszközök, könyvek

Jelen szabályzat a kölcsönzés során kiállított átvételi elismervény mellékletét képezi és a felekre nézve kötelező erővel bír!

I. A Zuglói Babahordozó Klub (hordozóeszközzel vagy komoly vásárlási kedvezménnyel segítő) Támogatóinak és klubtagjainak köszönhetően lehetőséget biztosít hordozó-, valamint egyéb eszközök és könyvek próbájára és rövidtávú kölcsönzésére (továbbiakban: Kölcsönözhető eszközök) a klubalkalmaknak otthont adó helyszínen.

A Zuglói Babahordozó Klub márkafüggetlen és nonprofit működésű, hordozási tanácsadóink ajánlása minden esetben egyedi: az eseményeinken történő hordozóeszköz szakszerű segítséggel való kipróbálása, valamint kölcsönzésre való átadása nem ad kellő ismeretet, tudást a későbbi önálló eszközhasználathoz, ez minden esetben az adott helyzettől és személytől függ. Tanácsadóink a klub ideje alatt egyszerre több családdal foglalkoznak, a figyelem megosztása és a klub helyszínei sem teszik lehetővé a biztonságos, egyénre szabott oktatást és ajánlást, ennek értelmében a találkozók alkalmával nem tanítunk kötéseket, eszközhasználatot. (ld. Segítségnyújtás irányelveink, Házirend).
Személyes, személyre szabott, teljes körű hordozási tanácsadás lehetőségével kapcsolatban kérjük, vegyék fel tagjaink a kapcsolatot hordozási tanácsadóink egyikével. 
A Zuglói Babahordozó Klub hordozási tanácsadóin kívül kérjük, más ne folytasson tanácsadói tevékenységet a klubban. Kérjük gyakorlat nélkül egymásra (sem barátnőre, sem rokonra!) ne kössék látogatóink az általunk bemutatott kötéseket, mert ebben az esetben nem vállalunk felelősséget a baba biztonságáért.

Bármennyire próbálunk körültekintőek, óvatosak és alaposak lenni, hibák mindig előfordulhatnak – különösen az eszközök mennyiségéből, s a nagy mértékű érdeklődésből adódóan. Az egyes hordozóeszközök előjegyzéseit, s azok módosítását nem tudjuk figyelemmel kísérni az Előjegyzési táblában, valamint nincs módunk visszaellenőrizni a verziókat.
Kérjük, tagjaink vegyék figyelembe, hogy hordozási tanácsadóink a klubalkalmakkor, valamint a klubvezetők a szervezés, beszerzés stb. munka során önkéntesen, ingyen dolgoznak. Kérünk bármilyen kifogást ennek szem előtt tartásával megtenni!
Kérés, probléma, panasz esetén várjuk tagjaink észrevételeit bizalommal.

Kölcsönzési szabályzatunk kialakításakor szem előtt tartjuk a kölcsönös bizalmat, a felmerülő kérdéses helyzetek gördülékeny és rugalmas kezelését a meghatározott keretek közt maradva, a közösség építését s ezzel szoros összefüggésben a klubtagok érdekeit, s mint hordozási tanácsadók szakmai felelősségünket s vele azonos fontossággal a minőségi segítségnyújtást, bízva a hosszú távú kapcsolat kialakulásában a Zuglói Babahordozó Klub és tagjai között. Célunk, hogy a hozzánk forduló családok a választott hordozóeszközöket kölcsönzéskor lehetőségükhöz mérten optimálisan használják, melyet a klubéletbe való bekapcsolódás is segít mind vizuális, mind gyakorlati tapasztalatokkal.

Ennek értelmében első találkozásunk nulladik alkalomnak minősül, így – a lentebb ismertetett kezességvállalás kivételével – nem áll módunkban az első klublátogatási nap alkalmával kölcsönözni eszközöket.

A kölcsönzéskor a kölcsönző tagot ellátjuk a kölcsönzött eszköz megfelelő használatával kapcsolatos alapvető információkkal, kötési tanácsokkal. A Kölcsönözhető eszközöket mindenki saját felelősségére kölcsönzi és használja. Az eszköz meghibásodásából eredő károkért, nem rendeltetésszerű használata, illetve a hiányos gyakorlati tudás miatt bekövetkező balesetekért a felelősséget nem vállaljuk, az a kölcsönző tagot terheli.
A hordozókat rendszeresen ellenőrizzük, a hibákat, sérüléseket javíttatjuk. Egyéb, szabad szemmel nem látható, rejtett gyártási hibák, mulasztások miatt felelősséget vállalni nem tudunk.

II. Előjegyzési táblánk azon klubtagjaink számára elérhető, akik az első klublátogatás alkalmával megadták e-mail címüket és kérték az Előjegyzési tábla megosztását. A táblázat elérhetősége megtalálható a Zuglói Babahordozó Klub facebook oldalán is. 


A hordozó- és egyéb eszközeink a második klublátogatási alkalomtól szabadon kölcsönözhetők, akár előjegyzés nélkül is. Kérjük a klubtagokat, a félreértések elkerülése végett a klubalkalmakon a recepciós pultra kihelyezett foglalási ívre mielőbb feliratkozva jelezzék a kölcsönzési szándékot!

A könyvek kölcsönzésére előre szükséges jelentkezni (legkésőbb a klubnapot megelőző nap 22:00 óráig) az Előjegyzési tábla megfelelő munkalapján! A hordozó- és egyéb eszközökre szintén érdemes az Előjegyzési táblát használni. Az Előjegyzési táblázatból látható, hogy az adott Kölcsönözhető eszköz milyen időszakban kölcsönözhető ki.

Rózsaszín alappal jelölt hordozóinkat külső helyszínen tároljuk, előzetes jelzés (legkésőbb a klubnapot megelőző nap 22:00 óráig) szerint tudjuk vinni!

A kölcsönzési időszak két hét. A klubnapok között eltelt időszak hossza módosulhat ünnep, illetve esetleges időszakos szünetek (nyári, téli stb.) esetén. A változást a Zuglói Babahordozó Klub facebook oldalán, valamint az Előjegyzési táblában is jelöljük.

Azon klubtagjaink, akikkel klubalkalmon kívül találkoztunk, illetve egyéb rendezvényen adták meg e-mail címüket, zugloibabahordozoklub@gmail.com e-mail címünkön írásban kérhetik az Előjegyzési tábla megosztását.

Amennyiben az Előjegyzési tábla nem érhető el a megadott e-mail címről (freemail, vipmail stb.), kérjük a megadott elérhetőségeinken a klubtag lépjen velünk kapcsolatba, hogy az előjegyzési szándékot jelölhessük a táblában legkésőbb a klubnapot megelőző nap 22:00 óráig.

Kérjük, hogy a klubtag a táblázatban a megfelelő munkalapon a kiválasztott Kölcsönözhető eszköz mellé a kívánt időszakba írja be nevét, valamint e-mail címét és telefonszámát (egy cellába, egymás mellé vagy alá (sorváltás cellán belül: Alt+Enter))! Ennek értelmében a Kölcsönző tag neve, e-mail címe és telefonszáma láthatóvá válik a közösség tagjai részére.
Android-os telefonról a Google Táblázatok alkalmazással szerkeszthető a tábla.

Amennyiben az előjegyző klubtag 11 óráig nem érkezik meg a klubalkalomra, úgy előjegyzése törlésre kerül, az általa foglalt eszköz kiadható.
Amennyiben rendezvény esetén a Zuglói Babahordozó Klubnak szüksége van az adott eszközre, a táblázatot joga van módosítani és csúsztatni az előjegyzéseket. Az előre látható eseményeket jelzi a táblázatban és értesíti az érintetteket a változásról.

A kölcsönző tagtól kérjük/elvárjuk, hogy az elviteli klubalkalmakon vegyen részt, mindenekelőtt a belépődíj megfizetésével is támogassa az eszközök rendelkezésre állását (beszerzés, tárolás), illetve hogy legyen alkalmunk őt is megismerni, valamint megismertetni vele a kölcsönzött eszköz tulajdonságait, annak használatával kapcsolatos tudnivalókat, pontosan kitölteni a kölcsönzési elismervényt. 

A le nem foglalt egyhetes időszakokon az adott Kölcsönözhető eszköz nem kölcsönözhető a már bejegyzett előjegyzés védelmében.

III. Azon először a klubba látogató családért, akit klubos hordozási tanácsadóink egyike korábbi személyes tanácsadásról már ismer, a hordozási tanácsadó kezességet vállalhat, így a klubtagnak már első látogatási alkalommal is lehetősége nyílik a kölcsönzésre, amennyiben részt vesz a klubalkalmon, így kifizeti a belépődíjat is. Kezesség esetén is ugyanúgy vonatkoznak a Szabályzat pontjai a Kölcsönző tagra.

Kölcsönözhető eszköz személyes hordozási tanácsadáskor is kiadható kezességvállalással. Ekkor mindig új kölcsönzési időszak kezdődik, vagyis a kölcsönzési díj változatlan, fix, az időszak minimum 8 nap. Kérjük figyelembe venni, hogy klubtanácsadóinknál korlátozott számú és típusú Kölcsönözhető eszközök vannak. Házhoz ezenkívül nem viszünk eszközöket, próbálni klubok és rendezvények alkalmával van lehetőség.
Kezességvállalás esetén az eszközöket kérjük minden esetben a klubalkalomra visszahozni és belépőjegyet váltani.

Kezesség csak már megvalósult személyes tanácsadásra vállalható.

IV. Kölcsönözhető eszközeink fotói a Zuglói Babahordozó Klub facebook oldalán a Fényképek, azon belül Albumok menüpontból érhetőek el, illetve az Előjegyzési táblázatban az eszköz nevére, könyv címére kattintva is elérhető a kép, leírás.
A Zuglói Babahordozó Klub hordozóeszközein a Klub logóját tartalmazó textilcímke található. 

Egyes eszközeink Támogatóink kérésére vidékről is kölcsönözhetők. Ebben az esetben a kölcsönző család jelentkezését e-mailben várjuk, Támogatónk ajánlásával együtt. A postaköltséggel megnövelt kölcsönzési díjat előzetes banki utalással kell rendezni. Elérhető postázási módok: MPL csomagfutár, MPL csomagautomata, Foxpost. Az eszközt csak nyomon követhető, értékbiztosított csomagban küldjük és kérjük visszapostázni. A kölcsönzési elismervényt e-mailben küldjük a kölcsönző tagnak, annak kinyomtatása, kitöltése, illetve elektronikus úton való visszaküldése (szkennelve vagy fotózva), valamint a postaköltséggel növelt kölcsönzési díj bankszámlánkra való megérkezése után postázzuk az eszközt.

Kérjük, a kölcsönzési elismervényen megjelölt határidőig (figyelembe véve a különböző szállítási módok becsült teljesítési idejét) a kölcsönzött eszköz érkezzen vissza a Zuglói Babahordozó Klub postacímére.

V. A kölcsönzés ideje két hét. A konkrét időintervallumot feltüntetjük a Kölcsönzési elismervényen is. Alapesetben egyazon eszközt egymást követő kölcsönzési időszakokban egyazon klubtag nem kölcsönözheti, ám ha mégis szabadon marad az eszköz a klub végén, a kölcsönzési idő meghosszabbítható. Egy eszközt maximum két kölcsönzési időszakra tudunk kölcsönözni.

Egy tag egyazon kölcsönzési időben egyszerre maximum két – eltérő típusú – hordozóeszközt, egy egyéb eszközt, két könyvet kölcsönözhet. Egy kölcsönzési elismervényt szükséges kitölteni, melyen minden eszközt fel kell tüntetni.

A kölcsönzési időszak megszakítható, ám a kölcsönzési díj arányos részét visszafizetni nem áll módunkban. A megszakítás után új időszak kezdődik, a vonatkozó szabályok betartásával.

A Zuglói Babahordozó Klub hosszú távra, akár karitatív céllal is kiadhat Kölcsönözhető eszközt. Karitatív cél lehet speciális hordozási igényű családnak való kölcsönzés, illetve ha egy család olyan élethelyzetbe került, hogy a saját hordozóeszköz megvásárlása átmenetileg nehézségekbe ütközik.
Az Előjegyzési táblában kék színnel jelöljük a ’ZBK Karitatív’ megnevezést. 

Koraszülötteknél használatos eszközeink szabadon nem kölcsönözhetők, csak speciális hordozási tanácsadás esetén hagyjuk a korababás családnál ingyenesen, míg szükséges.

Karitatív célú kölcsönzés esetén ugyanúgy vonatkoznak a Szabályzat pontjai a Kölcsönző tagra.

VI. A Kölcsönözhető eszközök elvitele legkorábban a klub meghirdetett befejező időpontja előtt fél órával lehetséges. A Zuglói Babahordozó Klub fenntartja a jogot, hogy eltérő időpontú klubalkalom vagy rendezvény esetén módosítsa a Kölcsönözhető eszközök elviteli időpontját.

A kölcsönzés a Kölcsönzési elismervény pontos kitöltésével és legalább az Átadói példány mindkét fél általi aláírásával, valamint a kölcsönzési díj készpénzben történő megfizetésével valósul meg. Kölcsönzéskor nevet, elérhetőséget és egyéb adatokat kérünk, amit természetesen bizalmasan kezelünk. A Kölcsönzési elismervény melléklete a mindenkor aktuális Kölcsönzési szabályzat, melynek ismeretét, s annak magára nézve kötelező érvényét a kölcsönző tag aláírásával igazolja.

A kölcsönző tag beleegyezik abba, hogy adatait - az eszközök útjának átláthatósága érdekében - a Zuglói Babahordozó Klub működtetői megőrizzék és kezeljék.
A Kölcsönzési elismervény aláírásakor a kölcsönző tag beleegyezik továbbá abba, hogy megadott adatait a Zuglói Babahordozó Klub működtetői ellenkező rendelkezéséig megőrizzék, kezeljék. A megadott adatokat az adatvédelmi törvénynek megfelelően bizalmasan kezelik, harmadik félnek nem adják át. Az Előjegyzési táblában a közösség tagjai részére láthatóvá válik a kölcsönző tag neve, e-mail címe és telefonszáma, szükség esetén azonnali elérés okán.
Az adatokat a kölcsönzések során felmerülő jogorvoslati kezelések miatt a kölcsönző tagok önkéntesen, ingyenesen adják meg, melyek törlését a zugloibabahordozoklub@gmail.com e-mail címen bármikor kérhetik.

VII. A kölcsönzés meghatározott kölcsönzési díj (1.000 Ft/hordozóeszköz/időszak, 500-1000 Ft/egyéb eszköz/időszak, 300 Ft/könyv/időszak) fejében történik. Az időszak két hét. Letéti díj nincs, foglalót nem kérünk.
Kölcsönözhető eszközeink paraméterei, kölcsönzési díjai megtalálhatók itt.

Amennyiben a klubnapok között eltelt időszak hossza módosul, úgy a kölcsönzési díj is változhat, melyet a kölcsönzős klubnapot megelőzően maximum egy héttel a Zuglói Babahordozó Klub facebook oldalán, valamint az Előjegyzési táblában külön sorban is jelölünk.

A Zuglói Babahordozó Klub által szervezett nyereményjáték nyerteseként vagy az általa kiadott kupon átadásával kedvezményes lehet a kölcsönzési díj a meghirdetett feltételek szerint.

Egyéb eszközeink kölcsönzési díját a eszköz értékének függvényében állapítottuk meg, melyet az Előjegyzési táblában jelöltünk. Egyes egyéb eszközöket hordozóeszköz kölcsönzéskor a hordozó mellé kiegészítőként ingyenesen bocsátunk a kölcsönző tag rendelkezésére (mobil mellkaspánt, pántrágóka stb.).

A kölcsönzéssel befolyó összeget a klub fenntartására, működtetésére, fejlesztésére és eszköztárunk bővítésére fordítjuk.

A Zuglói Babahordozó Klub bármilyen anyagi és tárgyi adományt szívesen fogad.

VIII. A Kölcsönözhető eszközök visszavétele minden esetben klubnapokon 9:50 és 10:15 között történik! Kivételes esetben van lehetőség alternatív megoldásokra is, de ez kizárólag a szervezőkkel történt előzetes egyeztetés után lehetséges! Kérjük, a klub napján a késést már csak a Kölcsönzési elismervényen megadott telefonos elérhetőségeinken jelezzék klubtagjaink! Az alkalom kezdete előtt, valamint annak időtartama alatt már telefonon sem vagyunk elérhetők, hiszen ez idő alatt már a helyszínen az alkalom előkészítésével és a hozzánk látogató családokkal foglalkozunk. Késés esetén késedelmi díjat kell felszámítanunk.

Amennyiben a kölcsönző tag nem tudja visszahozni a kölcsönzött eszközt a megadott határidőig, arról mielőbb köteles értesíteni a Zuglói Babahordozó Klub képviselőjét az elismervényen megadott elérhetőségek egyikén. 

Természetesen mindig előfordulhat hirtelen bekövetkező esemény, de kérjük, a kölcsönző tagok vegyék figyelembe, hogy a Kölcsönözhető eszközökre előjegyzést veszünk fel, valamint a klubok alkalmával elérhetőnek kell lenniük az eszközöknek, hogy azokat a tagok próbálni tudják. Ez Támogatóinkkal szembeni kötelezettségünk is.
Ezért kiemelten kérjük a kölcsönző családokat, hogy a kölcsönzött eszközöket, könyveket a meghatározott időpontig hozzák vissza a klubalkalomra!

Amennyiben a határidőn túl jelzi a kölcsönző tag, hogy a kölcsönzött eszközt nem tudja visszajuttatni vagy ezt is elmulasztja, vagy a határidőn túl érkezik meg azzal, 500 Ft késedelmi díjat számolunk fel a kölcsönzési díjon és belépődíjon felül kölcsönzött eszközönként, könyvenként stb. Ha a Kölcsönözhető eszköz a megjelölt visszahozatali klubalkalom után 2 napig nem kerül vissza a klubhoz, úgy még egy időszak kölcsönzési díját ki kell fizetnie a kölcsönző tagnak a késedelmi díjon felül az eszköz a Zuglói Babahordozó Klubhoz való azonnali visszajuttatása mellett!
A késedelmi díjról elismervényt állítunk ki.

IX. Amennyiben egyazon tag két alkalommal nem hozza vissza a kölcsönzött eszközt a fent említett meghatározott határidőig és nem is jelzi a késést a megadott elérhetőségeken, úgy kizárható a kölcsönzésből. A késedelmes kölcsönzéseket az Előjegyzési táblában narancssárga, majd piros színnel jelöljük.

Amennyiben a kölcsönzés időtartama alatt a Zuglói Babahordozó Klub tudomására jut, hogy a kölcsönző tag jelen Kölcsönzési szabályzat valamely rendelkezését megszegi, a Zuglói Babahordozó Klub a kölcsönzést írásban (e-mail, sms és messenger a felek által elfogadott írásbeli forma) azonnali hatállyal felmondhatja, megszüntetheti, ebben az esetben a kölcsönző tag köteles a kölcsönzött eszközt 24 órán belül visszaszolgáltatni a Zuglói Babahordozó Klub számára.

A kölcsönző tag nem jogosult a kölcsönzött eszközt harmadik fél részére további kölcsönbe, használatba adni. 

A kölcsönző tag a kölcsönzött eszközt semmilyen módon nem változtathatja meg, a kölcsönzött eszköznek abban az állapotban kell maradnia, amelyben a kölcsönző tag átvette.

A kölcsönző tag köteles a kölcsönzött eszköz használata során a lehető legnagyobb gondossággal eljárni és kezelni. 

X. A kölcsönzési időszak alatt a kölcsönzött eszközben bekövetkezett sérülésekért, károsodásokért, a kölcsönzött eszköz esetleges elvesztéséért, ellopásáért a kölcsönző tag tényleges kár mértékéig anyagi kártérítési felelősséggel tartozik. Az ilyen eseményről a kölcsönző tag haladéktalanul köteles a Zuglói Babahordozó Klubot értesíteni. A kártérítés összegét a Zuglói Babahordozó Klub állapítja meg és azt a kölcsönzött eszköz visszaadásakor, illetve a kölcsönzési időszak lejárta után legkésőbb 14 nappal kell a klubtagnak megfizetnie a Zuglói Babahordozó Klub részére.

Az eszközök értékét a Zuglói Babahordozó Klub szervezői külön - kérésre megtekinthető - táblázatban vezetik, azt a Támogatók által aláírt igazolásokkal bizonyítani tudják.

A kártérítési kötelezettséggel járó sérüléseket, károsodásokat a kölcsönzött eszköz visszavevő Zuglói Babahordozó Klub a visszavétel során egyoldalúan is megállapíthatja, amennyiben azt a kölcsönző tag nem jelezte.

Ez azt jelenti, hogy a kölcsönző tag a Kölcsönzési elismervény aláírásával elismeri és tudomásul veszi, hogy amennyiben a kölcsönzési időszak után a kölcsönzött eszközön a Kölcsönzési elismervényen leírt hibákon, sérüléseken, hiányosságokon kívül a Zuglói Babahordozó Klub képviselője visszavételkor más hibákat, sérüléseket, hiányosságokat talál, akkor 
- a kölcsönző tag köteles vállalni a hiba, sérülés helyrehozatalát, melynek összegét a Zuglói Babahordozó Klubnak legkésőbb a kölcsönzés lejárta után legkésőbb 14 nappal köteles a kölcsönző tag megfizetni,
- vagy ha az nem lehetséges, mert az a Kölcsönözhető eszköz rendeltetésszerű használatát akadályozza vagy nem javítható esztétikusan, akkor egy azonos Kölcsönözhető eszköz adományozásával köteles pótolni azt, 
- vagy a Kölcsönözhető eszköz teljes vételárát megfizeti a Zuglói Babahordozó Klubnak. 
A sérülés javíttatását, az eszköz cseréjét a Zuglói Babahordozó Klub megbízottja intézi.

A Zuglói Babahordozó Klub az eszközök saját kezelésbe való átvételekor az eszközökön fellelt hibákat és sérüléseket külön jegyzékbe veszi s naprakészen tartja azt.
A hordozókat rendszeresen ellenőrizzük, a hibákat, sérüléseket javíttatjuk. Egyéb, szabad szemmel nem látható, rejtett gyártási hibák, mulasztások miatt felelősséget vállalni nem tudunk.

A kölcsönzött eszköz károsodása esetén a kölcsönző tag a kölcsönzött eszközt a további károsodás elkerülése érdekében tovább nem használhatja.

XI. A hordozó- és hordozós eszközt csak abban az esetben lehet kimosni vagy akár helyileg tisztítani, ha a Zuglói Babahordozó Klub képviselőjével ezt előzőleg a kölcsönző tag egyeztette. Kérjük, ne kerüljenek mosásba eszközeink (kivéve a pántrágóka, melyet tisztán kérünk visszahozni)! A hordozóeszköz mosását az Előjegyzési táblában (M) jelzéssel jelöljük.
Ha eszközünk beleegyezésünk nélkül kimosásra kerül, 500 Ft korrekciós díjat számolunk fel.

XII. Kérjük, ha a kölcsönző tagnak módjában áll, készítsen fotót a kölcsönzött eszköz használata közben, melyet küldjön meg a zugloibabahordozoklub@gmail.com e-mail-címre! 

A beküldött fotókat közzétehetjük a Zuglói Babahordozó Klub facebook oldalán és blogján, a képen szereplők ezért semmilyen ellenszolgáltatási igénnyel nem élhetnek, illetve a felhasználást akár nyomtatott formában, akár internetes felületen nem korlátozhatják.

Kölcsönzés, illetve klubos próba esetén, kérjük a klubtagot, lehetősége szerint, a Zuglói Babahordozó Klub facebook oldalán a Fényképek, azon belül Albumok menüpontban, a megfelelő albumban az adott eszköz képéhez kommentben írja le tapasztalatait, ezzel a többi család választását megkönnyítve, illetve fontos visszajelzést adva a gyártóknak, valamint a klub szervezőinek.

A kölcsönzés után egyes eszközök vonatkozásában értékelőlapot kérhetünk kitölteni a Kölcsönző taggal, hogy a Zuglói Babahordozó Klub a Támogatóival szembeni kötelezettségét teljesítse.

XIII. A Kölcsönözhető eszközöket kereskedelmi céllal másolni, a felépítményt megbontani TILOS, lemásolni a hordozó arányait és eladásra felkínálni nem etikus, a jogilag védett hordozók esetében ez a tett bűncselekmény.

Klubvezetői döntés alapján bármely klubtag kizárható a kölcsönzésből.

A Szabályzatot a szervezők az igények, kérdések, javaslatok fényében módosíthatják, majd a módosítást közzéteszik, valamint a Szabályzatot verziószámmal látják el. 

A jelen Szabályzatban nem szabályozott kérdések tekintetében a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.) rendelkezései az irányadóak.

A Zuglói Babahordozó Klub Kölcsönzési szabályzatának ezen verziója 2018. december 1-től érvényes, verziószám: 21.0

17.0 verzió elérhető itt.
18.0 verzió elérhető itt.
19.0 verzió elérhető itt.
20.0 verzió elérhető itt.