2016. május 15., vasárnap

Segítségnyújtás irányelveink

A Zuglói Babahordozó Klub eseményein lehetőség van arra, hogy a Klub hordozóeszközeit a látogatók szakszerű segítséggel kipróbálják, a kötésekkel, eszközökkel kapcsolatosan kérdezzenek. Felhívjuk azonban a figyelmet arra, hogy személyre szabott konzultációt, amely magában foglalja az elméleti oktatást, a kötés/kötések megtanítását, az eszköz pontos, biztonságos beállítását csak a család otthonában, előre egyeztetett időpontban és áron tudnak a klubban segítő tanácsadók egyéni feltételek szerint biztosítani.

A Zuglói Babahordozó Klub nonprofit és márkafüggetlen működésű, egy gyártó termékét sem forgalmazza. Önállóan, hordozóiskoláktól függetlenül dolgozunk. Célunk, hogy a babahordozást minél több család megismerje és használja, szemléletünk szerint a kisbabát és a család egyéni igényeit tartva fókuszban, valamint hogy vásárlás előtt a családok információkat gyűjthessenek.

A Zuglói Babahordozó Klub hordozási tanácsadói elismert hordozóiskolákban tanultak és vizsgáztak. A klubalkalmakkor, valamint a klubvezetők a szervezés, beszerzés stb. munka során ÖNKÉNTESEN, ingyen dolgoznak. A klub ideje alatt egyszerre több családdal foglalkoznak, a figyelem megosztása és a játszóházi körülmény sem támogatja a biztonságos, egyénre szabott oktatást.

Eseményeinken a körülmények adta lehetőség szerint ellátjuk a hozzánk látogató szülőket a hordozóeszköz megfelelő használatával kapcsolatos információkkal, kötési tanácsokkal. A hordozó-, valamint hordozós eszközöket mindenki saját felelősségére használja és kölcsönzi. Az eszköz nem rendeltetésszerű használata, illetve a hiányos gyakorlati tudás miatt bekövetkező balesetekért a felelősséget nem vállaljuk, az a klubtagot terheli.
Amennyiben nem biztonságos, veszélyes kötést látunk a klubban, a baba védelmében ezt azonnal jelezzük és megigazítjuk azt.

Alkalmainkon a család aktuális egyedi igényeit figyeljük és az információátadásra helyezzük a hangsúlyt.

KLUBOS SEGÍTSÉGNYÚJTÁS TARTALMA:
Kendő (szövött kendő, karikás kendő, rugalmas kendő):
- elmondjuk a választott eszközzel kapcsolatos alapvető tudnivalókat
- a már gyakorlás alatt álló kötéseket megigazítjuk, korrigáljuk a kötéstechnikát
- próbahordozás
- a hordozás bármely területét érintő kérdésekre válaszolunk

Fix derékpántos (mei-tai, félcsatos, csatos), ill. egyéb formázott hordozók:
- a már gyakorlás alatt álló eszközhasználatot megigazítjuk, korrigáljuk a technikát, ha kéred, elmondjuk a véleményünket, tanácsainkat a beállításokról és a használati lehetőségekről
- próba: elmondjuk a kinézett eszközzel kapcsolatos alapvető tudnivalókat, egyéb eszközöktől való különbözőségét, majd közreműködésünkkel és irányításunkkal felpróbálhatod ezeket, ám az idő rövidségére való tekintettel pontos beállításra nincs lehetőség
- a formázott hordozók felvételi (elölre/hátra) lehetőségét egyszer tudjuk megmutatni gyakorlóbabával saját magunkon, az idő rövidségére való tekintettel nincs lehetőség az apró fogások bemutatására, megtanítására
- a hordozás bármely területét érintő kérdésekre válaszolunk

Kérjük, tagjaink vegyék figyelembe, hogy a kérdések megválaszolására a hely és az idő függvényében van módunk a klubok alkalmával, s az elmondott információ részletei a körülmények miatt a szülő(k) számára sokszor elveszhetnek.
Konkrét hordozóeszközt kizárólagosan nem ajánlunk, hanem lehetőségeket mutatunk.

A klubtagok későbbi vásárlói döntéseiért nem vállalunk felelősséget.

EGYÉNI HORDOZÁSI TANÁCSADÁS TARTALMA (az ár egyéni megbeszélés tárgyát képezi; a Zuglói Babahordozó Klubtól független):
- személyes, személyre szabott, teljes körű tanácsadás
- utazás a helyszínre oda-vissza
- 2-3 órás kizárólagos rendelkezésre állás, mely idő alatt a család a saját otthonában, számára biztonságos, kényelmes környezetben gondoskodhat a kisbabáról a saját ritmusa, szokása szerint
- 0,5-1,5 órás elméleti oktatás (anatómia, pszichológia, hordozási módok stb.)
- a család igényeinek megfelelő hordozóeszköz, valamint kötésmód ajánlása
- a hordozás bármely területét érintő kérdésekre válaszadás
- hordozóeszközök bemutatása
- a megbeszéltek szerint egy vagy maximum két kötés megtanítása előbb gyakorlóbabával, majd saját kisbabával
- igény esetén kölcsönzési lehetőség a klubos eszköztárból (előzetes jelentkezés alapján, a kölcsönzési szabályzat szerint, klubtanácsadói kezességvállalással – a kölcsönzött hordozóeszköz(öke)t kérjük a megadott klubalkalomra visszahozni)
- esetleges kontroll-alkalom biztosítása, utánkövetés

Ahogy a klubos segítségnyújtás, az írásban (e-mail, facebook, messenger stb.) adott válaszok, ajánlások sem helyettesítik a személyes és személyre szabott konzultációt.
Hordozó vásárlásához szívesen adunk támpontokat, valamint véleményezzük a kinézett eszközt.

A Zuglói Babahordozó Klub hordozási tanácsadóin kívül kérjük, más ne folytasson tanácsadói tevékenységet a klubban. Kérjük gyakorlat nélkül egymásra (sem barátnőre, sem rokonra!) ne kössék látogatóink az általunk bemutatott kötéseket, mert ebben az esetben nem tudunk felelősséget vállalni a baba biztonságáért.
2020 január 1-től a Zuglói Babahordozó Klub hordozási tanácsadói:
Mátyus Éva - evihordoz@gmail.com
Magyar Gergelyné Kelecsényi Sugárka - kelecsenyi.s@gmail.com
Molnár Gabriella
Papp-Kádár Veronika - papp.kadar.veronika@gmail.com
Török Ágnes

Amennyiben szeretnéd tanácsadóink személyes segítségét igénybe venni (egyéni hordozási tanácsadás), kérünk, írj a zugloibabahordozoklub@gmail.com-ra vagy a klubtanácsadók személyes e-mail címének egyikére!

A Zuglói Babahordozó Klub bármilyen anyagi és tárgyi adományt szívesen fogad.

Kérdés, probléma, panasz esetén fordulj hozzánk bizalommal!