2015. szeptember 16., szerda

Vendégünk a szoptatási tanácsadó!

Ezentúl minden hónapban Alexáné Topál Katalin, IBCLC szoptatási tanácsadóval találkozhattok, akihez szoptatással kapcsolatos kérdéseitekkel fordulhattok!
Természetesen a klubalkalom megadott témáján kívül is fel lehet tenni a kérdéseket!
Felhívjuk a figyelmet, hogy ez a program nem alkalmas arra, hogy mélyebben egy-egy problémát körbejárjunk (szoptatás megfigyelése, a baba vizsgálata stb.), ez csak személyes látogatás során lehetséges. (Kati személyes elérhetősége telefonon: 30/690-8722, e-mail-en: alexa1katalin@gmail.com)

"Budapesten, Zuglóban élek férjemmel és három lánygyermekemmel.
Eredeti szakmámat tekintve nyelvtanár vagyok, 1989-ben végeztem az Eötvös Loránd Tudományegyetem bölcsészkarán angol-orosz szakon. 20 évig voltam alkalmazottja az egyik nagy budapesti egyetemnek, ahol angolt tanítottam és ahol nagyon szerettem dolgozni, de miután sorban megszülettek a lányaim, egyre inkább éreztem, hogy nekem nem itt van a helyem.
Dúlaként kezdtem el dolgozni, majd egy szüléskísérés kapcsán, az azt követő szoptatási problémákkal szembesülve találtam meg azt a hivatást, amit mindig is szerettem volna valójában csinálni: anyáknak és kisbabáknak segíteni.
A laktációs szaktanácsadói vizsgához szükséges elméleti tudást a Semmelweis Egyetem posztgraduális képzésén szereztem meg, a gyakorlati ismereteket pedig az esztergomi Vaszary Kolos Kórház újszülött osztályán, illetve a budapesti Péterfy Sándor utcai Kórházban, ahol azóta is önkéntes tanácsadóként dolgozom."