2017. január 17., kedd

A játszóház, mint a klub helyszíne

A Zuglói Babahordozó Klub alkalmait a XIV. kerületi Dzsumánia Játszóházban szoktuk megtartani. Munkánkat a klubtevékenység túlnyomó részének otthont adó helyszíntől függetlenül végezzük, ahogy a klubban önkéntesen dolgozó hordozási tanácsadók munkája és felelősségvállalása is egyéni.

Céljainknak megfelelően, minden szerdán (2017. január) a játszóházban találkozhatnak rendszeresen a hasonló szemléletű családok, hogy különböző témákban (hordozás, szoptatás, válaszkész gondoskodás, együtt alvás, mosható pelenkázás, környezettudatos-, valamint egészséges életmód, várandósság, szülés stb.) beszélgessenek, előadásokat hallgassanak, tapasztalatokat cseréljenek és ismerkedjenek.

Vendéglátó helyszínünk kisbabás családok számára igazán kényelmes, babakocsival az előtérben van hely parkolni, a mosdóban pelenkázóasztal áll rendelkezésre, s ha véletlenül otthon maradt volna bármi, a fali zsebes tárolóban biztosan van a szükséges kellékből! Alkalmainkon szoptatásra természetesen van lehetőség, ám a diszkrét etetés is megoldható, az anyukák és babáik kényelmét párnák és fotelek szolgálják. A recepciós segítségét kérve ételmelegítésre is van mód.

Mindig előfordulhat, hogy bizonyos előadások, rendezvények több családot érdekelnek, mint amennyien helyszínünkre kényelmesen beférnek, hiszen a játszóház befogadóképessége egyértelműen korlátozott. Kérjük, látogatóink ezt vegyék figyelembe!

A játszóház egyébként totyogóknak és óvodáskorúaknak nyújt kikapcsolódási lehetőséget.
Itt tároljuk a klubos hordozó- és hordozós eszközöket, s a készletünkben szintén megtalálható mosható pelenkákat. Az őrzésért igazán hálásak vagyunk, hiszen szerencsére igazán széles próbálható, kölcsönözhető eszközeink köre, s emiatt szállításuk csak nehezen lenne megoldható.


Ám mivel, ahogy fent említettük, a játszóházban legtöbb esetben külön foglalkozások és programok zajlanak, így eszközeinkhez többnyire csak a klubok alkalmával férünk hozzá.

A klubalkalmak napjain 9:45-től várjuk a látogatókat! Ezen időpont előtt, valamint 12:15 után a Dzsumánia Játszóház a megszokott árakon vár szeretettel minden kisgyermekes családot! Az alkalmak megjelölt befejezési időpontja után a hordozóeszközök elpakolásra kerülnek, a klubban önkéntesen dolgozó hordozási tanácsadók munkája is véget ér, így távoznak a helyszínről.

Kérjük, az alkalmainkra látogató családok tartsák be Házirendünket, hogy ezzel is óvják a játszóházi környezetet - pl. szilárd étel etetésére csak az előtérben van lehetőség! Szintén Házirendünknek megfelelően, mely összhangban áll helyszínünk szabályzatával, kérjük a klubtagokat, hogy a találkozó végén segítsenek a játékok elpakolásában, a terem rendbetételében!

Szerző: Zuglói Babahordozó Klub, Török Ági