2017. szeptember 16., szombat

Etikai nyilatkozat

A Zuglói Babahordozó Klubban is, hordozási tanácsadókként teljes tudásunkkal és tapasztalatunkkal támogatjuk a családokat. Szenzitíven és körültekintően fogalmazzuk meg a tanácsainkat, az adott család mindennapjait, élethelyzetét figyelembe véve. Ismereteinket rendszeres továbbképzések, műhelymunkák keretében bővítjük.
Célunk, hogy a szülőket a babahordozás lelki és fizikai aspektusaival egyaránt megismertessük, egyéni igényeiket figyelembe véve informáljuk őket. Kérdéseikre teljeskörűen válaszolunk, érveinket tényekkel támasztjuk alá.
Tájékozott döntésük meghozatalában segítjük őket, és döntésüket tiszteletben tartjuk függetlenül attól, hogy végül hordozzák-e, és ha igen, milyen eszközben a gyermeküket.
Fontosnak tartjuk, hogy munkánkat a hivatásunk, kollégáink és a családok iránti alázattal végezzük. Munkánk során ügyelünk arra, hogy kollégáinkról magánvéleményt, ítéletet ne fogalmazzunk meg: sem a munkájukat, sem a tudásukat, sem a képzettségüket, sem őket magukat ne minősítsük.
Elhatárolódunk azoktól a segítőktől, akik más etikai normák szerint dolgoznak.

Elhatárolódunk attól, hogy anyatársainkat a helyes hordozás nevében bárki anyai kompetenciájában megkérdőjelezze, becsmérelje, kioktassa, cselekedetei mögött nemtörődömséget feltételezzen, (döntését) mások csipkelődésének céltáblájává tegye.
A babahordozás (vagy nem hordozás) minden család személyes ügye és felelőssége. Ezt tiszteletben tartjuk és munkánkat ennek figyelembevételével végezzük.