2016. október 27., csütörtök

Pocakkötés hordozókendővel

A várandósság vége felé jóleső érzés lehet megtámasztani az egyre nagyobb és egyre nehezebb pocakot. Ha ezt hordozókendő segítségével tesszük meg, akkor a kendő felveszi a mama illatát és a babát már egy finom puha, jó illatú kelme fogadja majd.

(fotó: Mátyus Évi)
Én mégis azt ajánlom, hogy a pocakkötést csak ritkán használjuk. Ugyanis ilyenkor a kendővel az izmok helyett dolgozunk, a feladat pedig az lenne, hogy a (has)izmokat erősítsük, hogy megfelelően tartsák a belső szerveket odabent. A pocakkötés egy passzív gyakorlatot terjeszt el, ami csak elfedi, de nem orvosolja a problémát (az előretörő pocakot, fájó derekat, medencét). Szóval erre érdemes gondolni és csak akkor használni, amikor tényleg szükséges. Illetve ne emelő, hanem csak pocak körbeölelő kötéseket használjunk.

Kismamáim arról számoltak be, hogy a szövött kendővel történő kötések stabilabbak, jobban tartanak, jobban tehermentesítenek, mint a rugalmas kendősek. Mindegyik mama mást és mást tartott jólesőnek, amikor körbekötötte a hasát: tartásjavító, pocaktámasztó-tehermentesítő vagy csak annyi, hogy finoman körbeölelte a hasát valami.

Lehet kötni rugalmassal, karikással, hosszú szövöttel. Variációk száma végtelen, az egyszerű alátámasztástól a csinos ruhát is helyettesítő gubancolásig. Megfontolandó, hogy a rugalmas kendővel való pocakkötés az anyagot már a babával való használat előtt kinyújtja.

A hordozókendő megfelelő használatához, a pocakkötések megtanulásához keress fel hordozási tanácsadót vagy menj el hordozós klubba.

Forrás:
http://lelientisse.blog4ever.com/about-avoiding-wrapping-belly-during-pregnancy


Szerző: Zuglói Babahordozó Klub, Mátyus Évi