2017. január 24., kedd

Hogyan zajlik egy klubalkalom?

Sokszor találkozunk a kérdésekkel, a klubot csak hallomásból ismerő családok részéről, hogy mégis hogyan zajlik egy összejövetel, mikor célszerű érkezni, meddig érdemes maradni, és egyáltalán hol találnak meg minket? Ezekre próbálunk most választ adni.

Elsőként tisztázzuk, mit is jelent a babahordozó klub kifejezés. Általában olyan helyi, de nem csak helybélieknek szerveződő baba-mama közösség, ahol a családok, anyukák és sokszor apukák is találkozhatnak, megoszthatják egymással kérdéseiket, kételyeiket, tapasztalataikat a kisbabás életmódról, örömeikről, nehézségeikről, s ahol ezek mellett a babahordozást illetően is információt, segítséget kaphatnak. Akár várandósként is érkezhetsz, hogy ismerkedj a babás életformával, lehetőségekkel. Országszerte egyre több hordozós klub működik, mindegyik saját külön rend alapján. A továbbiakban a Zuglói Babahordozó Klub eseményeiről fogunk írni.

Habár minden rugalmas és semmi sem kötelező, azért van néhány ajánlás, amit érdemes szem előtt tartani.

Regisztrálni, előre jelentkezni nem szükséges, ha hordozót próbálnál vagy segítséget kérnél, esetleg érdekel a meghirdetett előadás, netán csak társaságra vágysz, várunk szeretettel!

(fotó: ZBK)

Jelenlegi (2017. január) vendéglátó helyszínünk, mely a Zuglói Babahordozó Klubtól független, kisbabás családok számára igazán kényelmes, babakocsival az előtérben van hely parkolni, ám az autós hordozót be lehet vinni a terembe, a mosdóban pelenkázóasztal áll rendelkezésre, s ha véletlenül otthon maradt volna bármi, a fali zsebes tárolóban biztosan van a szükséges kellékből! Alkalmainkon szoptatásra természetesen van lehetőség, ám a diszkrét etetés is megoldható, az anyukák és babáik kényelmét párnák és fotelek szolgálják. A recepciós segítségét kérve ételmelegítésre is van mód.

A babasírás egy babaklubban természetes dolog, ám kérjük, hogy az előadás alatt a szülők a hangosan síró kisgyermekekkel fáradjanak az előtérbe. Ha bármilyen segítségre lenne szüksége a családnak, kérjük, jelezzék klubtanácsadóinknak!

Mindig előfordulhat, hogy bizonyos előadások, rendezvények több családot érdekelnek, mint amennyien helyszínünkre kényelmesen beférnek, hiszen a terem befogadóképessége egyértelműen korlátozott. Kérjük, látogatóink ezt vegyék figyelembe!

A Zuglói Babahordozó Klub találkozója hivatalosan szerdánként 10-12 óráig tart (2017. január). A terembérleti hozzájárulás 2023. február 1-től 2000 Ft családonként és alkalmanként, melynek megfizetésével a Dzsumánia Játszóház 9:45-12:15 áll a rendelkezésünkre. A megjelölt időpont előtt, valamint után, a játszóház a megszokott árakon várja a kikapcsolódni vágyó családokat.
A részvételi díjat érkezéskor szükséges rendezni a helyszín recepcióján. Mivel váltásra a játszóházban nincs lehetőség, kérjük, készülj aprópénzzel!
A belépődíjat terembérletre, klubos beruházásokra fordítjuk.

Ha egy család még nem járt nálunk, az első alkalommal egy nyilatkozatot szükséges kitölteni, melyben kérjük a szülőket, hogy fogadják el a játszóház szabályaival összhangban álló Házirendünket, illetve hozzájárulásukat a róluk készülő fotók megosztásához. Egyben feliratkozhatnak hírlevelünkre és az előjegyzési táblánk megosztására.

Az előadások, beszélgetések legkésőbb 10 óra után 10 perccel elkezdődnek, kérjük a résztvevőket, hogy megtisztelve vendégünket, lehetőség szerint érkezzenek időben, így az előadás elején elhangzó értékes információkról sem maradnak le.
A meghirdetett programmal párhuzamosan az előtérben munkába állnak hordozási tanácsadóink, akik segítenek a már megtanult kötéseket korrigálni, hordozóeszközöket próbálni és különféle hordozós kérdésekkel is bizalommal lehet hozzájuk fordulni. A Zuglói Babahordozó Klub márkafüggetlen, így nem forgalmazunk semmilyen hordozóeszközt.

(fotó: ZBK)
Adott hónapok első szerdáin a klubot hordozóeszközzel, vagy komoly vásárlási kedvezménnyel segítő Támogatóink, vagyis hordozóeszköz készítők a meghívottaink próbálási és esetleges - akár kedvezményes - vásárlási lehetőséggel, a második szerdákon vendégünk a szoptatási tanácsadó egyes témákat körbejárva, ám mindig van idő az egyéni kérdésekre is. A hónap harmadik szerdáján különböző kisbabákkal, kisgyermekekkel foglalkozó előadót hívunk, legyen az gyógytornász, logopédus vagy védőnő. A hó utolsó szerdáján pedig a környezetvédelemé a főszerep, ekkor mosható pelenka készítőkkel és a más öko-szakemberekkel találkozhatnak a hozzánk látogatók!

A Zuglói Babahordozó Klub szakképzett hordozási tanácsadói a klubalkalmakkor, valamint a klubvezetők a szervezés, beszerzés stb. munka során önkéntesen, ingyen dolgoznak. A klub ideje alatt egyszerre több családdal foglalkoznak, a figyelem megosztása és a helyszín adta körülmények sem teszik lehetővé a biztonságos, egyénre szabott oktatást - erről bővebben segítségnyújtási irányelveinkben írtunk.

Fél 12 után befejeződik az előadás, megkezdődik a kölcsönzés, majd a játszóházi játékok visszakerülnek helyükre a szülők segítségével, a klubban dolgozó hordozási tanácsadók munkája is véget ér, így a hordozóeszközöket elcsomagolják és távoznak a helyszínről.

A legtöbb előadó és a klub szervezőinek élethelyzete miatt is, a programváltoztatás jogát fenntartjuk! Kérdés, probléma, panasz esetén fordulj hozzánk bizalommal!

Szerző: Zuglói Babahordozó Klub, Török Ági