2020. április 19., vasárnap

Veszélyhelyzet

Mivel többen kérdeztétek, lehet-e hordozóeszközt kölcsönözni a veszélyhelyzet időszaka alatt, úgy gondoltuk, az egyszerűség kedvéért kiírjuk külön posztba.

A Zuglói Babahordozó Klubban a #Covid19 #koronavírus járvány miatt bevezetett veszélyhelyzet ideje alatt a kölcsönzés szünetel. A jelenleg családoknál kint lévő eszközök kölcsönzési ideje viszont automatikusan meghosszabbodik, ezekért kölcsönzési, illetve késedelmi díjat nem kérünk.

Döntésünk hosszas gondolkodás eredménye, mivel tudjuk, hogy sok családnak nagy segítség az eszközválasztás előtti próba, ugyanakkor mindannyiunk egészségének megóvása és biztonsága a legfontosabb.
A hordozóeszközök, ahogy tudjátok, a játszóházban vannak, így nem férünk hozzájuk. Ha a kijárási korlátozások ellenére elmennénk értük, a mennyiségükből, s méretükből fakadóan csak nehezen tudnánk őket otthonainkban tárolni. A hordozók postázásakor azok - habár csomagolva lennének - több ember kezén mennének át, a megnövekedett postai forgalom miatt több nappal meghosszabbodna a küldemények kézbesítési ideje, s nem lehet eltekinteni a magas költségektől sem. Egyben kiállunk a #maradjotthon koncepció mellett, hogy nem járkálunk postára, s ezzel mentesítjük a kézbesítőket is.
Mindezek mellett a hosszabb kölcsönzési idő, valamint a használat utáni gyakori fertőtlenítő mosás az eszközök gyorsabb kopását eredményezné.
A fenti szempontokat figyelembe véve az egészséget és a babák biztonságát szem előtt tartva jutottunk arra, hogy a klubos hordozók nem kölcsönözhetők a jelenlegi helyzetben nyugodt szívvel.

Kötésigazításra, hordozóeszköz-választással és egyéb hordozással kapcsolatos kérdések megválaszolásra, illetve online tanácsadásra továbbra is van lehetőség, keressetek bátran elérhetőségeinken!