2024. május 16., csütörtök

Kérdések és válaszok #8

“Klub után videó alapján gyakoroltam, mégsem megy a kendőzés!”

Egy-egy klubos próbahordozás után a hordozóeszköz-használati videókról az esetek többségében szinte lehetetlen ellesni a kötéshez szükséges apró trükköket, illetve érezni a megfelelő feszességet. Mindezek mellett sajnos nagyon sok rossz hordozóeszköz-használati videó található az interneten, melyek nem a jó gyakorlatot mutatják be, illetve akár kifejezetten veszélyesek is lehetnek a babára nézve!


Egy-egy szövött kendős kötés pontos és alapos megtanulásához az egyéni, személyes, személyre szabott, teljes körű hordozási tanácsadás (elmélet, gyakorlat) igénybevételét szoktuk javasolni, illetve formázott hordozó használatát a hordozós klubokban el lehet sajátítani, de a gyakorlás és a hordozási tanácsadó instrukcióinak követése nélkülözhetetlen, és így is sokszor szükség van az utánkövetésre, a finomításra.

A szövött kendők kötéséhez biztos elhatározás, kitartó gyakorlás szükséges, és jó, ha időközben hordozási tanácsadóval is konzultálunk, akár személyesen hordozóklubban, akár fotók alapján.

Érdemes a kendők, hordozóeszközök használatát is gyakorolni: minél többször kötjük a kendőt, minél többször gyakoroljuk a kötéseket, annál szebb, feszesebb, pontosabb lesz az eredményünk is.